mandag den 23. marts 2015

Samsø Austin Museum


Jeg har været på bilmuseum. 
Ann og Stefan ejer museet, som består af gamle biler af det engelske mærke Austin. Museet er opstået ved Stefans passion for Austin bilen. 



I 1985 købte Stefan sin første Austin 18 år gammel. Han satte selv bilen i stand og havde den i mange år som transportmiddel.






Samlingen af Austin biler er på godt 50 biler i forskellig stand. Hver bil har sin egen A3 planche med oplysninger og historier om bilen, men også om modellen generelt. Historierne er skrevet i et sprog der er muligt for børn at forstå - forældrene skal dog måske læse op. Museet er også tænkt som en mulighed for at 3 generationer kan tage på museum sammen. Bedsteforældre kan fortælle deres egne historier om deres oplevelser med bilen i deres barndom/ungdom. Bilernes alder spænder fra 1953 til 1991, hvor produktionen af Austinbilerne ophøre. 

Austin lavede også pedalbiler til børn. Denne blev købt af en Austinforhandler i Skive efter han havde været på besøg på fabrikken i England.


Denne bil blev brugt i et bankrøveri i Århus i 1970. I bagruden er der et skudhul fra røveriet. Det er lidt svært at se på billedet.   




Ud over selve bilerne er der et væld af Austin ting som er placeret i fine montre, fx legetøjsbiler af mærket Austin, reservedele mm. På væggene er der diverse plakater med Austinbiler. 







Denne bil blev skåret over i en filmen "Trafic" fra 1970/71. Mange børn er vilde med at kigge ind i den halve motor. 



"Frog eye" bilen fik Stefan i 40 års fødselsdagsgave af Ann.

Det, der fascinerer mig, ved museet er Stefans (og Anns) passion for Austin bilen. Deres samling af ALT omkring Austin bilen. Biler siger ikke mig noget specielt, men jeg bliver alligevel revet med, når Ann fortæller om historierne bag de enkelte biler, nogle modeller er de eneste tilbage af deres art, andre har været med i film og andre igen med til bankrøverier.

Her er der mulighed for at se en tegnefilm med Austin biler

Deres målgruppe er faktisk alle! Du skal ringe på forhånd og lave en aftale om hvilken målgruppe du ønsker at komme med og de skræddersyer et forløb til netop denne målgruppe. Når man kommer som familie kan må få en tipskupon (tip en 13') der passe til de forskellige aldersgrupper i familien. Der ud over er der et par kurve med legetøj og en dansk tegnefilm, hvor en Austin bil optræder - se filmen - se bilen live.


Handicappede/gangbesværede er der også taget højde for med brede gange og en bygning i et plan.



Jeg vil lavet et forløb med SFO børn, hvor vi skal snitte biler i træ. Dette er på baggrund af flere ting bilerne kommer fra museet. Børnene i min SFO er pt meget glade for at snitte i træ. Stefan og Ann fik mig til at få øjnene op for at vi skal gøre noget som vi har en passion for. Børnene har en passion for træ og derfor skal vi lave biler i træ.    


2 kommentarer:

  1. Hej Lone
    Fedt med et besøg på Bilmuseum. Det bliver lidt spændende at se hvordan det går med at snitte biler :)

    SvarSlet
  2. Pænt svært at snitte biler;-/, men har fundet nogle tricks til at gøre det nemmere :-)

    SvarSlet