torsdag den 12. marts 2015

Tykmælk

Tykmælk

Jeg har valgt at lave tykmælk. Jeg har aldrig lavet nogle mælkeprodukter selv.
Så er der dække op med opskrift, kærnemælk, sødmælk, gryde, målebæger, termometer, ske og skål. Så er vi klar.


Sødmælken varmes hurtigt op til 21 grader


Stop nu den er 22 grader


Så puttes der en spiseske kærnemælk op i sødmælken og der røres rundt. Den kommende tykmælk hældes over en en skål.


Skålen dækkes til op stilles på køkkenborden et døgn. Herefter sættes tykmælken i køleskabet, da den smager bedst kold.


Så er der tykmælk med müsli :-)


Tykmælk er utrolig let at lave og kan laves af de ældste vuggestue børn - med hjælp selvfølgelig.
Det kræver ikke det store udstyr - kun lidt tålmodighed, når den skal stå ca. 1½ døgn inden tykmælken kan smages på.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar